TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Tefölös-csokoládés torta
Tefölös-csokoládés torta
Recept Tefölös-csokoládés torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.10.2019

Tefölös-csokoládés torta

A hétvégén azon gondolkodtam, mit is kezdhetnék azzal a két tábla csokival, amit otthon találtam. Az egyik vendég hozta még pár héttel ezelőtt. A legegyszerűbb megoldás az lett volna, ha felbontom és megeszem, de inkább a kicsit kreatívabb megoldást választottam és elkészítettem a tejfölös-csokoládés tortát. A csokoládét lereszeltem és egész egyszerűen beleszórtam a tejszínhabos-joghurtos krémbe. Ezzel kentem meg a pompás alapot, a tetejét pedig csokival és dióval díszítettem. Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

3 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
finomliszt
2 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

300 ml
tejföl (20%)
1 csomag
vaníliacukor
20 g
zselatinpor
100 ml
víz
500 ml
Görög joghurt
100 g
főzőcsoki
100 g
egyéb csokoládé (ízlés szerint)
csokoládé, dió szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is eldolgozzuk. A liszte elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos alapba. A 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük.
  2. Amíg a tészta hűl, a habtejszínt habbá verjük. A csokoládét lereszeljük. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük: hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. A zselatint belekeverjük a Görög joghurtba, majd így együtt eldolgozzuk a tejszínhabbal, végül beleszórjuk a reszelt csokoládét.
  3. A krémet rákenjük a kihűlt alapra, ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása