TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Fűszeres-cukkinis csirkefalatok
Fűszeres-cukkinis csirkefalatok
Recept Fűszeres-cukkinis csirkefalatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.10.2019

Fűszeres-cukkinis csirkefalatok

Ennél a receptnél három nagyobb csirkecombot használtam, amit olyan kicsire kockáztam, amilyenre csak tudtam. Az aprított csirkét elkevertem a finom fűszerekkel és szószokkal, majd egy éjszakát hűtőszekrényben pihentettem. A fűszer a klasszikus són, borson kívül a curry fűszerkeveréket is jelentette, amitől igazán érdekes és pompázatos lett a csirkefalat. Másnap már csak olajon megsütöttem, a fűszeres-cukkinis csirkefalatokat pedig burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
csirkecomb filé (kockázva, kicsire)
1 db
vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
cukkini (kb 250g, héjával lereszelve nagy lyukú reszelőn)
5 db
tojás
1 ev. kanál
szárított majoránna
1 kv. kanál
curry fűszerkeverék
1 lkv. kanál
őrölt édes pirospaprika
1 lkv. kanál
ételízesítő
1 kv. kanál
Worchest
2 kv. kanál
szójaszósz
1 kv. kanál
1/2 kv. kanál
őrölt bors
4 ev. kanál
(púpos) keményítő
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást az ételízesítővel, további fűszerekkel, Worchesterre és szójaszósszal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a keményítőt. Ebbe a keverékbe tesszük bele a kis kockára vágott csirkehúst, eldolgozzuk, hogy a husi minden oldalára jusson, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe kerül, hogy pihenjen.
  2. A lereszelt cukkinit megsózzuk, a felesleges levet kinyomkodjuk és elkeverjük a hússal.
  3. Érdemes alaposan elkeverni, mert a keményítő „szeret” a tál aljára kerülni.
  4. Egy kanál segítségével a húsos adagokat forró serpenyőbe tesszük, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk. Burgonyapürével, salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása