TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Karamellás szelet
Karamellás szelet
Recept Karamellás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.10.2019

Karamellás szelet

Isteni krémes édesség, amit szerintem mindenki megszeret! Ha odavan a karamellért, akkor ez a karamellás szelet egyszerűen kihagyhatatlan! A krém nemcsak karamellás sűrített tejet tartalmaz (ami a lelke a desszertnek), hanem még lágy túrót és vajat is. A süteményt ugyanúgy feldobja a rumba áztatott piskóta (a rumot egy kicsit vízzel hígítottam), és persze a puha tészta és a lekvár. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
rétesliszt
4 db
tojás
150 g
porcukor
4 ev. kanál
meleg víz

Krém:

1 db
karamelles sűrített tej konzerv
250 g
túró
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

lekvár
1 csomag
babapiskóta
víz és rum
kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a krémet: a karamelles sűrített tejet a vajjal és túróval egységes masszává dolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az átszitált lisztet. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd megkenjük a lekvárral.
  3. A lekvárral megkent tésztára rátesszük a víz és rum keverékébe (1:1 arány) áztatott piskótát. A piskótára rátesszük a krémet, elegyengetjük, kakaóval megszórjuk.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása