TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Csokoládés-málnás kocka
Csokoládés-málnás kocka
Recept Csokoládés-málnás kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.10.2019

Csokoládés-málnás kocka

Szuper kis édesség, amivel fel lehet dobni a mindennapokat. A puha, kakaós réteg önmagáért beszél, de ezt még tovább lehet fokozni a rummal kevert kávéval, a csokoládés-tejszínhabos réteggel, a málnával, a vaníliás-tejszínhabos krémmel, végül pedig a fantáziánk szerint kiválasztott díszekkel. Az étcsokoládé és a málna remek párosítás, mindenkinek csak ajánlani tudom! Szerző: Adkas

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
120 g
kristálycukor
1 ev. kanál
keményítő
40 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
csipet só

Csokis réteg:

300 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanál
porcukor
350 g
málna

Kávé:

1 ev. kanál
instant kávé
150 ml
víz
2 kv. kanál
rum

Vaníliás réteg:

300 ml
habtejszín
1 kv. kanál
vaníliakivonat
1 kv. kanál
zselatinpor
2 ev. kanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóinak elkészítése klasszikus: a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg tényleg fényes lapot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát, majd kézzel beledolgozzuk a kakaóval és keményítővel elkevert lisztet. 20x30 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 30 percig sütjük.
  2. Az instant kávét elkeverjük a forró vízzel, kihűtjük, majd hozzáadjuk a rumot.
  3. Elkészítjük a csokis öntetet. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, félretesszük, kissé kihűtjük. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládéhoz.
  4. A kihűlt tésztát meglocsoljuk a kávés-rumos keverékkel, a csokoládés tejszínhabbal, erre tesszük rá a málnát. Ha esetleg fagyasztott a málna, akkor kiolvasztjuk, és így kerül rá. Amíg elkészítjük a vaníliás réteget, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A zselatinport előkészítjük – hideg vízbe áztatjuk, a csomagoláson szereplő útmutató szerint. Ezután felmelegítjük és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A habtejszínt a cukorral és vaníliakivonattal habbá verjük. Egy evőkanál tejszínhabot elkeverünk a feloldott zselatinnal , majd ezt adjuk hozzá a tejszínhabhoz. Elkeverjük, rávisszük a csokoládés rétegre. Ízlés szerint díszítjük, tálaljuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása