TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Ribizlis-bögrés kevert sütemény
Ribizlis-bögrés kevert sütemény
Recept Ribizlis-bögrés kevert sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.10.2019

Ribizlis-bögrés kevert sütemény

Újabb gyümölcsös finomság a mindennapokra. Elismerem, ősszel már nem igazán lehet ribizlihez hozzányúlni, de akinek van lefagyasztva, az ne habozzon és próbálja ki a ribizlis-bögrés kevert süteményt. Persze akár más gyümölcsöt is használhatunk, gusztus és ízlés dolga. A tésztája egyben az édes morzsa alapanyaga is, így gyakorlatilag két legyet tudunk ütni egy csapásra. Szerző: Dorisa

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

3 bögre
rétesliszt
1,5 bögre
kristálycukor
3 db
tojás
2 kv. kanál
szódabikarbóna
2 csomag
vaníliacukor
200 g
margarin
400 g
ribizli vagy más gyümölcs
450 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, cukrot, vaníliacukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a puha margarint és addig keverjük, amíg morzsát nem kapunk. Egy maréknyit kiveszünk, amivel majd megszórjuk a süteményt a végén.
  2. A nagyobb tésztaadaghoz hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónát és a tejfölt.
  3. Tészta állagúra dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük.
  4. A ribizlivel vagy más gyümölccsel megszórjuk. A tetejére kerül a félretett morzsa, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  5. A megsült süteményt kihűtjük, felkockázzuk. Porcukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása