TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Túrós lapocskák
Túrós lapocskák
Recept Túrós lapocskák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.10.2019

Túrós lapocskák

A túrós lapocskák nálunk pillanatok alatt elfogynak a tányérról. Az alapja a túróval elkevert liszt, amit kefirrel „fogunk ösze”. A kapott sűrű tészta állagát még liszttel vagy szükség szerint kefirrel lehet javítani. A megsült kis lepénykéket sósan és édesen is fogyaszthatjuk. Sósan önmagával vagy libazsírral megkenve, de édesen, porcukorral vagy darált mákkal is pompás. Laktató, finom, változatos, biztos meg tudja vele örvendeztetni a családot! Szerző: Marta

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 - 500 g
rétesliszt
250 - 300 g
túró
2 kv. kanál
2 kv. kanál
sódabikarbóna
200-300 ml kefir
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. A tészta állagát liszttel vagy kefirrel is javíthatjuk.
  2. A tésztát henger alakúra formázzuk, majd 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A kis tésztaadagokat kb. fél centi vastag lepény alakúra nyújtjuk.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  5. Olvasztott vajjal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása