TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás szelet tojáshabbal
Almás szelet tojáshabbal
Recept Almás szelet tojáshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.10.2019

Almás szelet tojáshabbal

Anyukámtól még régebben kaptam két üveg almakompótot. Férjem nincs oda a kompótért, a világért se nyúlna hozzá, de ha süteménybe teszem, akkor nincs vele semmi gondja. Így született meg az almás szelet tojáshabbal. A tésztaalapra egy réteg aprított, lecsepegtetett, fahéjjal ízesített almakompót és jó sok tojáshab került. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

450 g
rétesliszt
100 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
csipet só
250 g
hideg vaj
4 db
tojássárga

Tojáshab:

8 db
tojásfehérje
160 g
porcukor
csipet só

Töltelék:

2 db
almakompót
2 kv. kanál
őrölt fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat és tojássárgát eldolgozzuk. Sima állagú, nem tapadós tésztát kapunk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tészta 2/3 részét 40x27 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, majd beletesszük a tésztát. Erre kerül rá a feldarabolt, lecsepegtetett alma. Fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. Rátesszük az amára.
  5. A maradék tésztát ráreszeljük a hab tetejére. Az így előkészített tésztát 170 fokon 40 percig sütjük. A süteményt érdemes pihentetni, legalább fél napot, utána már szépen szeletelhető.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása