TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Csokoládéval bevont töltött puszedli - FOTÓKKAL
Csokoládéval bevont töltött puszedli - FOTÓKKAL
Recept Csokoládéval bevont töltött puszedli - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.10.2016

Csokoládéval bevont töltött puszedli - FOTÓKKAL

Hosszas keresgélés után találtam rá erre a receptre, amit biztosan nem utoljára készítek el. A csokoládéval bevont töltött puszedli a kedvenc édességein egyike, amit nemcsak ünnepek alkalmával, hanem az év bármely napján bátran készíthetek, mert biztos elfogy. Imádom nézni, ahogy a gyerekek majszolják, és bár a csokoládés bevonattól maszatosak, mégis megérte, mert olyan élvezettel eszik.

Alapanyagok
Szükségünk lesz:
125 g
méz
125 g
kristálycukor
50 g
vaj
csipet só
8 g
fahéj
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
300 g
finomliszt
10 g
kakaó
1 db
tojás
lekvár
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A mézet, cukrot és vajat egy edénybe tesszük, felmelegítjük és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítjük. Ha a hozzávalók egységes masszává álltak össze, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a sót a kakaóval, liszttel, szódabikarbónával és fahéjjal, majd legalább kétszer átszitáljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást és a mézes masszát, és alaposan elkeverjük
  3. A tésztát egy műanyag ételhordó dobozba rakjuk, vagy fóliába becsomagoljuk és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből, kezünkkel eldolgozzuk, majd egy belisztezett nyújtódeszkán kb. 2-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy szaggatóval kiszaggatjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket.
  4. Egy kávéskanállal egy kupac lekvárt rakunk a puszedlik közepére, én meggyeset használtam. A lekvár a kiszaggatott formák felére kerül, a másikkal lefedjük a lekváros korongokat, a széleit pedig megnyomkodjuk. Én ehhez az ujjaimat benedvesítettem, és így tapasztottam össze a két forma széleit.
  5. A puszedliket 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 percig sütjük – ez attól függ, milyen vastagra nyújtottuk a tésztát. Ha a puszedliket túl sokáig sütjük, a tészta nagyon kemény lesz. A kész puszedliket egy rácsra tesszük, kihűtjük és csokoládéval bevonjuk (ehhez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a mennyisége függ az elkészült puszedlik mennyiségétől).
  6. * TIPP: én a puszedliket egy alacsony falú tálcát és hurkapálcát használok. A hurkapálcát 1-2 cm távolságra egymástól helyezem el a tálcán, erre rakom rá a puszedliket és öntöm le a csokoládéval. Így a felesleges csokoládé a tálcára csorog, és újra lehet használni, esetleg pár száraz aprósüteményt „belefektetni”. Miután a csokoládé kicsit megkötött, áttettem a puszedliket egy másik tálcára és megvártam, míg a csokoládé teljesen megköt. Ebből a mennyiségből 30-40 puszedli jön ki, a puszedliszivek kb. 5 cm hosszúságúak voltak. Az ihletet innét merítettem: Sistersbakery

Forrás: SistersBakerySK

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása