TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Meggyes mákos habos szelet Zsanette módra
Meggyes mákos habos szelet Zsanette módra
Recept Meggyes mákos habos szelet Zsanette módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Zsanette Kovács Zsanette Kovács    ·   24.2.2020

Meggyes mákos habos szelet Zsanette módra

Hmmm, jó kis kakaós tészta, pihe-puha krém, amiből a gyümölcsöt sem spóroltuk ki, a tetején pedig reszelt csokoládé... ezt a meggyes mákos habos szelet Zsanett módra mind tudja. Ráadásul a maradék süteményszéleket is fel tudjuk használni, és még sütni sem kell! A sütemény fantasztikus, az elkészítése pedig nagyon egyszerű! Aki szeretei a mákot, az is niztosan örömét leli az édességben! Szerző: Kovács Zsanett

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Tészta:

20 dkg
sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz
10 dkg
darált háztartási keksz
2 teásk.
holland kakaópor
rum aroma ízlés szerint
2 csomag
vaníliáscukor
10 dkg
porcukor
csipet só
3 ev.kanál
darált dió + annyi tej, hogy könnyen formázható legyen

Tepsi kiszórásához:

darált dió

Krém:

3 csomag
vaníliás pudingpor
5 dkg
Rama
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint pár szem édesítő
9 dl
tej

Szükségünk lesz még:

5 dl
habtejszín
1/2 csomag
habfixáló
10 dkg
darált mák
1 csomag
vaníliás cukor
30 dkg
magozott meggy befőtt
10 dkg
magozott meggy tetejére
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, darált dióval beszórt tepsibe tesszük (35x40 cm). Vízbe mártott kanál segítségével elsimítjuk.
  2. A tésztára rászórjuk a magozott meggyet (30 dkg).
  3. Elkészítjük a krémet: a pudingport és a cukrot a tejben csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk. A pudingba beledolgozzuk a Rama-t, majd kihűtjük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot és a darált mákot is. A habtejszínt a pudinggal eldolgozzuk és ezzel kenjük meg az alapot.
  5. A tetejét meggyel és reszelt csokoládéval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.

Forrás: Kovács Zsanett blogja

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása