TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Márványos mákos kocka
Márványos mákos kocka
Recept Márványos mákos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.2.2020

Márványos mákos kocka

Hogy miért is márványos? Mert az isteni mákos tésztára „márvány” alakban tesszük rá az ellenállhatatlan túrós tölteléket. Így kapjuk meg ezt a csodálatos mintázatot. Természetesen ez az ízén semmit sem változtat, de abban megegyezhetünk, hogy ez a sütemény ínycsiklandó, ellenállhatatlan! Mivel gyorsan elkészül, nem kell vele sokat szórakozni a konyhában, és mindenkit meg tudunk vele lepni. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojássárga
250 g
kristálycukor
125 ml
víz
125 ml
olaj
4 db
tojásfehérje
100 g
darált mák
200 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

100 g
vaj
150 g
kristálycukor
500 g
lágy túró
4 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
4 db
tojásfehérje
Ízlés szerint rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat, eldolgozzuk, majd beledolgozzuk a tojásfehérjét és a mákkal és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát magasabb falú, kb. 40 x 30 cm-es, kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a vajjal, kristálycukorral és vaníliacukorral alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a rumot, a pudingport és a felvert tojásfehérjét.
  4. A túrós keveréket foltokban rátesszük a mákos tésztára, lehetőség szerint úgy, hogy szép „márványos” külalakot kapjunk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, érdemes sütés közben figyelni. A megsült süteményt porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása