TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Tepsis csirkecomb
Tepsis csirkecomb
Recept Tepsis csirkecomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.2.2020

Tepsis csirkecomb

Egy újabb remek egytálétel, egyetlen sütőtálban. Imádom az ilyen egyszerű recepteket, mert kevés munkával járnak, és az ízek is csodásan összeérnek. Ráadásul a köret és a fő fogás is egy helyen van. A burgonyás alapot hagymás-répás keverékkel dobtam fel, kapott egy adag főzőtejszínt is, a fűszeres csirkét pedig majonézzel is megkentem. Ettől lett nagyon szaftos, a sajtnak köszönhetően pedig ellenállhatatlan!

30 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 kg
burgonya
1 db
vöröshagyma
1 db
sárgarépa
1/2 ev. kanál
vaj
200 ml
főzőtejszín
só, bors
fűszerkeverék csirkehúshoz, ízlés szerint
kakukkfű
8 db
csirkecomb
4 ev. kanál
majonéz
150 g
reszelt mozzarella
Ízlés szerint parmezán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony hasábokra szeletlejük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a lereszelt répát és együtt elkezdjük lepirítani. A pirított zöldségeket hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk és borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd ezt az alapot tesszük egy sütőtál aljára. A tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a burgonyás-zöldséges alapra.
  3. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk, fűszerkeverékkel ízesíthetjük, rátesszük a burgonyára, tetejét majonézzel megkenjük.
  4. Reszelt mozzarella sajttal és parmezánnal megszórjuk, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütjük. Sütés előtt 5-10 perccel eltávolítjuk az alufóliát és rápirítunk.

Forrás: Olgasflavorfactory

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása