TopReceptek.hu Köretek Burgonya Krokett Burgonyás-brokkolis krokett
Burgonyás-brokkolis krokett
Recept Burgonyás-brokkolis krokett
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.2.2020

Burgonyás-brokkolis krokett

Főétel vagy köret? Jó kérdés, mert nálunk a burgonyás-brokkolis krokett főételnek és köretnek is megállja a helyét. A krokett kívülről jó ropogós, főleg akkor, ha dupla panírba teszem, a belseje pedig lágy, krémes, puha. Ez nemcsak a zöldségeknek, hanem a sajtnak is köszönhető. Ideális húsokhoz, rántott zöldségekhez, de önmagában is nagyon finom! Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz (kb. 10 darabhoz):

250 g
burgonya
250 g
brokkoli
1 db
tojás
150 g
reszelt sajt
bors

Panírhoz:

1 db
tojás
finomliszt
zsemlemorzsa
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lágy, csomómentes kása állagúra törjük.
  2. A brokkolirózsákat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a burgonyához. Alaposan eldolgozzuk, a brokkolinak össze kell jó alaposan törnie.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A masszából megformázzuk a kroketteket, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Akár kétszer is megismételhetjük a panírozást, ettől még roppanósabb lesz.
  5. Forró olajban aranyszínűre sütjük
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása