TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Finom fánk tejfölös tésztából
Finom fánk tejfölös tésztából
Recept Finom fánk tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.2.2020

Finom fánk tejfölös tésztából

A tejfölös tésztával nagyon könnyű dolgozni, így biztos vagyok abban, hogy senkinek sem jelenthet problémát a fánkok elkészítése. Még ügyesség sem kell hozzá, csak egy kis türelem. Az előkészített, nyers tésztát forró, bő olajban készre sütjük, a tetejére pedig nem kell más, mint porcukor. A fánkok szépen megnövekszenek a sütés közben, levegősek, puhák, rendkívül finoma. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
finomliszt
70 g
vaj
2 ev. kanál
porcukor
2 db
tojássárga
6 ev. kanál
tejföl zakysaná smetana
2 ev. kanál
rum
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta túlságosan kemény, tömény lenne, akkor adhatunk hozzá még tejfölt.
  2. A tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, a csíkokat téglalapokra, majd a téglalapok közepére vágásokat készítünk, a képen látható módon.
  3. A két végét a téglalapnak átcsavarjuk a vágáson.
  4. Bő olajban aranyszínűre sütjük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása