TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Lágy narancsos-krémes torta
Lágy narancsos-krémes torta
Recept Lágy narancsos-krémes torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.2.2020

Lágy narancsos-krémes torta

A lágy, narancsos-krémes torta egy igazi díva a sütemények közt. Finom, kekszes-gabonapelyhes alapra kerül a jó sok, finom, frissen facsart narancslével és narancshéjjal ízesített krém. Itt rengeteg úton elindulhatunk, mert túrót, mascarpone sajtot vagy más típusú natúr krémsajtot is használhatunk. A tetejére egész egyszerűen boltban vásárol karamellás öntetet tettem.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

100 g
háztartási keksz
50 g
gabonapehely
100 g
kókuszreszelék
125 g
vaj
8 ml
juharszirup

Krém:

500 ml
habtejszín
50 g5natúr krémsajt vagy túró
2 ev. kanál
narancshéj
1/2 db
narancs kifacsart leve
1 ev. kanál
kristálycukor
10 g
zselatinpor
100 g
porcukor

Tetejére:

karamellás öntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a 22 cm átmérőjű sütőformát, az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a gabonapelyhet, a kókuszreszeléket, juharszirupot és felolvasztott vajat. Alaposan elkeverjük és a sütőforma aljára tesszük. 10 percre sütőbe tesszük, majd kivesszük és kihűtjük.
  3. A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A túrót vagy krémsajtot a cukorral, narancslével és narancshéjjal eldolgozzuk. A zselatint is hozzáadjuk, ezzel is eldolgozzuk.
  4. Ebbe keverjük bele a porcukorral habbá vert habtejszínt. A krémet rákenjük a kekszes-gabonapelyhes alapra.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, a tetejét kókuszreszelékkel és karamellás öntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása