TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal
Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal
Recept Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.2.2020

Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal

A jó kis klasszikus sült burgonyahasáb egy új köntösben. Ez a „köntös” pedig ebben az esetben a klasszikus fűszerek mellett reszelt parmezánt jelent, na meg a különleges, kéksajtos mártogatóst. A burgonya mártogatóssal tökéletes sós harapnivaló, vagy akár vendégváró falat. A fűszerezést csakis mi állítjuk be, és ez bizony elronthatatlan!

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

burgonya
olívaolaj
fokhagymapor
reszelt parmezán
sült burgonya fűszerkeverék
friss petrezselyemzöld

Mártogatós:

tejföl
kékpenészes sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A burgonyát megmossuk és hasábokra vágjuk. Megszárítjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, ízlés szerint sózzuk, fokhagymaporral, reszelt parmezánnal és sült burgonya fűszerkeverékkel megszórjuk.
  3. A burgonyát beletesszük a tepsibe, és ügyeljünk arra, hogy a burgonyák ne fedjék egymást, így egyenletesen átsülnek.
  4. Sütőbe tesszük, majd amikor már aranyszínű, kivesszük a sütőből. Ezután aprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
  5. Az öntethez a tejfölt és a kékpenészes sajtot jó alaposan eldolgozzuk.

Forrás: Lecremedelacrumb

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása