TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Édesek Mákos guba meggyhabbal Zsanette módra
Mákos guba meggyhabbal Zsanette módra
Recept Mákos guba meggyhabbal Zsanette módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Zsanette Kovács Zsanette Kovács    ·   23.2.2020

Mákos guba meggyhabbal Zsanette módra

Nagyon finom, könnyű, krémes desszert, ami garantáltan mindenki kedvence lesz, ha megkóstolja. Csak egy pohár, pár finom hozzávaló, és el is készült! Tökéletes vendégváró édesség, és szép éke lehet az ünnepi étkezéseknek. Szerző: Zsanett Kovács

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Hozzávalók:

7 db
pohár
4 db
tejes kifli
3 dl
langyos cukros tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
2 csomag
vaníliacukor
5 dkg
darált mák
3-4 evőkanál
kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
fél maroknyi mazsola
20 dkg
magozott meggy befőtt és leve
2 dl
tejszínhab felverve
1/2 csomag
habfixálóval színesítve meggylével
3-4 evőkanál Natúr joghurt
ehető díszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kifliket felkockázzuk. Minél kisebb, annál jobb.
  2. A kiflikockákat edénybe tesszük, felöntjük a cukros langyos tejjel, hozzáadjuk a darált mákot.
  3. A poharakat előkészítjük, aljára teszünk egy réteg kiflit.
  4. A pudingport a 7 dl tejben csomómentesre keverjük, vaníliacukorral és kristálycukorral ízesítjük, majd sűrű pudingot főzünk.
  5. Amikor a vaníliapuding kicsit kihűlt, hozzákeverjük a natúr joghurtot és egy réteget rákanalazunk a kiflikre.
  6. Erre kerül a lecsepegtetett meggy, egy kevés meggylé, a mazsola.
  7. Ha a poharunk nagyobb, akkor újra kezdhetjük a rétegezést, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  8. A habtejszínt a habfixálóval tejszínhabbá verjük, a lilás színvilágot a meggybefőtt levével érjük el. Egy-két evőkanál meggylevet keverünk bele. Ez kerül a tetejére.
  9. Ízlés szerint meggy, ehető csokidísz kerül a színes tejszínhabra.

Forrás: Zsanett Kovács blogja

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása