TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kakaós kifli Zsanette módra
Kakaós kifli Zsanette módra
Recept Kakaós kifli Zsanette módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Zsanette Kovács Zsanette Kovács    ·   23.2.2020

Kakaós kifli Zsanette módra

Ismét egy remek recept tőletek. Ez a kakaós kifli minden képzeletet túlszárnyal. Már kinézetre is tökéletes, de az íze valami csodás! A két tészta, a finom cukros réteg a tetején, amivel együtt sütjük, valami mesés. Érdemes kipróbálni! Szerző: Kovács Zsanett

Alapanyagok

Sárga tésztához:

10 dkg
teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
10 dkg
teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 dl
tej
1/2 teáskanál
szódabikarbóna
2 ev. kanál
kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítő), ha édesebben, akkor 3 -4 evőkanál kristálycukor
1 db
tojás
3 dkg
olvasztott Ráma
1 csomag
vaníliacukor
csipetnyi só

Kakaós tésztához:

7,5 dkg
teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
7,5 dkg
teljes kiőrlésű búzaliszt
2 ev. kanál
holland kakaópor
1/2 teáskanál
szódabikarbóna
2 ev. kanál
kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítő), ha édesebben, akkor 3 -4 evőkanál kristálycukor
1 db
tojás
2 dkg
olvasztott Ráma
1 csomag
vaníliacukor
kevés tej az összegyúráshoz

Szükségünk lesz még:

vaníliacukor és kristálycukor keveréke forgatáshoz
olaj kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sárga tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott margarint, a tojást, elkezdjük tésztává dolgozni, majd szükség esetén annyi tejet adunk hozzá, hogy szép, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Ugyanígy járunk el a másik, kakaós tésztával is.
  3. A tésztaadagokat 4-4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót kör alakúra nyújtjuk.
  4. Egy kakaós lapra egy sárga lapot teszünk, összesodorjuk, majd minden egyes „dupla” körlapot 8 cikkre vágunk.
  5. A cikkeket felcsavarjuk, kikent tepsibe tesszük, a tetejét olajjal megkenjük, beleforgatjuk a cukor és vaníliacukor keverékébe.
  6. 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek és szép színt nem kapnak.
  7. A tetejét porcukorral meghinthetjük.

Forrás: Kovács Zsanett blogja

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása