TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sajtos-sonkás csirketekercs
Sajtos-sonkás csirketekercs
Recept Sajtos-sonkás csirketekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.2.2020

Sajtos-sonkás csirketekercs

Ha létezik egyszerű és finom fő fogás, akkor a sajtos-sonkás csirkerolád határozottan az! Egyszerűen csak felcsavarjuk az előkészített alapanyagokat, sütőtálba tesszük, nyakon öntjük a finom mártással, majd kb. fél óra alatt az előmelegített sütőben készre sütjük. Egyszerű hozzávalók kicsit újra gondolva, csodás köntösben. Szerző: Lacusin

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
csirkemell filé
200 g
sonka
200 g
szeletelt sajt

Mártás:

4 ev. kanál
olaj
4 ev. kanál
finomliszt
500 ml
főzőtejszín
2 ev. kanál
tejföl
só, bors
petrezselyemzöld
szerecsendió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük és vékonyra klopfoljuk.
  2. A felületre fóliát terítünk, erre tesszük rá a szeletelt sajtot, a sajtra a sonkát, majd a sonkára a csirkemellet. Így együtt felcsavarjuk és olajjal kikent sütőtálba tesszük.
  3. Elkészítjük a mártást: az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  4. A mártással nyakon öntjük a tekercseket. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük. Kicsit kihűtjük, tálaljuk. Remekül illik hozzá a főtt rizs és főtt burgonya is. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása