TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos szelet
Kókuszos szelet
Recept Kókuszos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.2.2020

Kókuszos szelet

Egy kis bolondozás, egy kis varázslat mindig jól jön. A kókuszos szeletnél a csoda abban rejlik, hogy a kókuszos réteg két réteg kakaós tészta közé kerül, és így sütöm készre. Legutóbb tepsiben készítettem, de ha 22 cm átmérőjű tortaformában sütjük, akkor gyakorlatilag kakaós-kókuszos tortát is készíthetünk. Díszítésnek olvasztott csokoládét és kókuszreszeléket használtam. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

250 g
vaj
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
kakaó
3 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
víz
4 db
tojás
1 és 3/4 bögre
rétesliszt

Kókuszos réteg:

3 db
tojás
1/3 bögre
kristálycukor
150 g
kókuszreszelék

Tetejére:

étcsokoládé
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztával kezdjük. A vajat és a cukor felét edénybe tesszük, majd addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a kakaót, a vize, a rumot, elkeverjük és kihűtjük. Ezután keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, majd egyenként a tojássárgát. Tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kakaós tésztába.
  3. Az így elkészített tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával vagy darával beszórt tepsibe öntjük (22x24 cm).
  4. A kókuszos réteghez a tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt kenjük a tészta tetejére.
  5. A kókuszos rétegre ráöntjük a tészta másik felét. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 percig sütjük. Kihűtjük.
  6. A tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása