TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Lágy túrós szelet
Lágy túrós szelet
Recept Lágy túrós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.2.2020

Lágy túrós szelet

A lágy túrós szeret végtelenül egyszerű, mégis fantasztikus sütemény! Nálunk klasszikus, a felnőttek és gyerekek is egyaránt szeretik. Kifejezetten harcok folynak azért, hogy kié legyen az utolsó falat. Már sütés közben is csodálatos az illata, és alig várjuk, hogy elkészüljön. A tetejére már csak porcukor kerülhet, ez ízlés dolga, és fogyaszthatjuk is. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
300 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
100 ml
olaj
100 ml
víz
5 db
tojás
2 ev. kanál
tejföl

Töltelék:

500 g
lágy túró
70 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
100 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot, olajat, tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát magasabb falú, kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a tejföllel, tojással, porcukorral és vaníliacukorral krémesre keverjük. Süteményes zsákba töltjük, majd ráterítjük a tepsiben lévő tésztára.
  4. 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, aranyszínűre sütjük.
  5. Amikora teteje már szép barna, elkészült. Tűteszttel győződhetünk meg arról, hogy az alsó tészta átsült-e.
  6. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása