TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós és diós tekercsek kelt tésztából
Túrós és diós tekercsek kelt tésztából
Recept Túrós és diós tekercsek kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.3.2020

Túrós és diós tekercsek kelt tésztából

Nagyon szeretem, ha a kelt tésztába joghurt is kerül, mert szerintem sokkal puhább és lágyabb lesz tőle. Ezek a dióval és túróval töltött tekercsek igazán puhák, mg akár másnap is! A kelesztést sem gondoltam túl, az élesztőt beledolgoztam a tésztába, nem futtattam fel, és így is tökéletesen megkelt a tészta. Legközelebb a túrós és diós töltelék mellett csokisat is készítek. Szerző: Jaja

65 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
finomliszt
100 g
kristálycukor
100 ml
olaj
50 ml
natúr joghurt
1 db
tojásfehérje
230 ml
tej
ízlés szerint citromhéj
21 g
élesztő
1 kv. kanál

Túrós töltelék:

túró
vaníliacukor
porcukor

Diós töltelék:

darált dió
kristálycukor
lekvár
citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. Nem kell az élesztőt felfuttatni, mert tapasztalatom szerint így is tökéletesen megkel a tészta. A tésztát meleg helyen, lefedve kb. 1 órát kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk. Ezekre a tésztasávokra kerül majd rá a töltelék. A töltelékkel megkent csíkokat felcsavarjuk.
  3. A töltelékekhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük.
  4. A töltött tekercseket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása