TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Párizsi kiflik
Párizsi kiflik
Recept Párizsi kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.11.2016

Párizsi kiflik

A klasszikus párizsi kiflik elkészítésének receptje – omlós tészta, párizsi krém, olvadó csokoládé. Ennek senki sem tud ellenállni. Nemcsak az esküvői lakomák elengedhetetlen édessége, hanem az ünnepi asztal különlegessége. A kész édesség nagyon látványos, és nem csoda, ha a család és vendégek szinte két kézzel csapnak le rá. Személyes tapasztalat, hogy egy adag sosem elég.

Alapanyagok

Tésztához:

2 db
tojás
250 g
porcukor
150 g
darált dió
150 g
darált mandula

Párizsi krém:

500 ml
habtejszín
150 g
kristálycukor
5 ev. kanál
kakaó
200 g
minőségi étcsokoládé
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral, kézi robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a darált diót és mandulát. A sütőt 140 fokra és légkeverésre állítjuk. A tésztát habzsákba töltjük és 7-10 cm hosszú „hengereket” nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután a tésztát 20 perc alatt készre – aranyszínűre sütjük.
  2. * TIPP: az eredeti receptben apróra vágott mogyoró szerepel, de én ezt dió és mandula keverékével helyettesítettem. Sajnos allergiás vagyok a mogyoróra.
  3. Folyamatos kevergetés mellett a tejszínt összefőzzük a cukorral és kakaóval. Levesszük a tűzről, majd beletörjük a csokoládét. Miután a csokoládé elolvadt, hozzáadjuk a vajat és kihűtjük. A hűlés során a krémet párszor elkeverjük. A kihűlt krémet hűtőbe tesszük, másnak kézi robotgéppel elkeverjük, majd habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a megsült kifliket. A krémes kifliket hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed, majd csokoládéöntettel díszítjük.
  4. A receptért megjelentetéséért és megosztásáért köszönet kiváló szakácsunknak – RenyNaty A-nak.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása