TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából
Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából
Recept Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.3.2020

Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából

Imádom a kelt tésztát, és nagyon szeretem, ha különböző formákat alakíthatok ki belőle. Ennél a receptnél is erről van szó. A lágy, megkelt tésztából koszorúkat, szíveket, cipókat, tekercseket, csigákat készíthetünk, a végén pedig nem marad más dolgunk, mint készre sütni. Sütés előtt még felvert tojássárgával megkenhetjük, ettől a színe is csodálatos lesz. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
50 g
kristálycukor
200 ml
főzőtejszín
1 kocka
élesztő
3 db
tojássárga
150 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kenyérsütő gépet használtam a tészta elkészítéséhez. Minden hozzávalót beletettem, majd az egészet 90 percig kelesztettem.
  2. Ha nincs, akkor az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, egy kanál cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, tésztává gyúrjuk, lefedjük és 90 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kisebb részekre osztjuk. Két egyforma adagból hosszú henger alakra formázzuk, majd két ilyen hengert egymásba fonva megformázzuk a koszorút.
  4. A többi tésztaadagból saját formákat készítünk. Lehet mini cipó, szív, de akár más forma is.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további 25 percig pihentetjük.
  6. 190 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt tetejét felvert tojássárgával megkenhetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása