TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Répatorta
Répatorta
Recept Répatorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.3.2020

Répatorta

Különlegesen finom répatorta receptjét hoztam el nektek! A tésztája finomam fűszeres, lágy és édes, a töltelék pedig tökéletesen harmonizálja a tészta ízvilágát! A tészta nem szárad ki, puha és szaftos, tökéletes kísérő délutáni kávé mellé, vagy csak úgy önmagában majszolgatni. Az elkészítése sem megerőltető, kezdő szakácsok is vígan megbirkóznak vele. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
nádcukor
300 g
répa lereszelve
3 db
tojás
1,5 dcl
olaj
1,5 dcl
tej
300 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
2 ev. kanál
fahéj
1,5 kv. kanál
reszelt gyömbér
1/2 kv. kanál
100 g aprított
dió

Krém:

250 g
mascarpone
100 g
vaj
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tepsit 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük.
  2. A cukrot, tojást, olajat habosra verjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal, csipet sóval, dióval és őrölt gyömbérrel elkevert lisztet. Ezután adjuk hozzá a répát és a tejet.
  3. A tésztát beletöltjük a sütőformába. Betesszük az előmelegített sütőbe és 45 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és hosszában 3 lapra vágjuk.
  4. A krém hozzávalóit kézi robotgéppel vagy mixerben krémesre dolgozzuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat és rakjuk össze a tortát.
  5. A tetejét darált dióval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása