TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Joghurtos-banános tarkedli
Joghurtos-banános tarkedli
Recept Joghurtos-banános tarkedli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.3.2020

Joghurtos-banános tarkedli

A család imádja a tarkedlit! Amióta pedig sikerült egy jó kis tarkedli sütésre alkalmas serpenyőt beszeretnem, azóta pedig gyerekjáték. Ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, mert egy sima serpenyő is megteszi. Csak arra kell ügyelni, hogy jó forró legyen, amikor rátesszük a tésztát. Az elkészített, sűrűbb palacsintatészta joghurtos, a tetejére pedig friss, szeletelt banán is kerül. Tökéletes kombináció!

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
tojás
2 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
180 g
natúr joghurt
110 g
finomliszt
csipet só
1 kv. kanál
sütőpor
1 db
banán
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, ezzel is elkeverjük, végül beledolgozzuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tészta kicsit sűrűbb, mint a klasszikus palacsintatészta.
  2. Előkészítjük a tarkedlisütőt. Olajjal kikenjük, merőkanállal belemerjük a tésztát, a tetejére szeletet banánt teszünk, majd lángra tesszük és aranyszínűre sütjük.
  3. A tarkedliket a sütőformában megfordítjuk, majd a banános felét is aranyszínűre sütjük.
  4. A megsült tarkedliket tányérra szedjük, a banános felét porcukorral megszórjuk.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása