TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Serpenyős tésztalepény kenyér helyett
Serpenyős tésztalepény kenyér helyett
Recept Serpenyős tésztalepény kenyér helyett
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.3.2020

Serpenyős tésztalepény kenyér helyett

Nem igazán vagyok kenyérkészítő zseni. Megpróbálkozok vele, de sajnos nem mindig úgy sikerül, ahogy én azt elképzelem. Hogy azért egy kis sikerélményem is legyen, kenyér helyett sokszor készítem a serpenyős tésztalepényt, amit kenyér helyett használok. Bármilyen feltét jöhet rá: a megsült korongokat, lepényeket akár májkrémmel vagy vajkrémmel is megkenhetjük, jöhet rá a sonka és a zöldség, és kész a laktató szendvics. Szerző: Mineralka

80 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 200 ml

1 bögre
langyos víz
4 bögre
finomliszt
1 bögre
natúr joghurt
1/2 kv. kanál
1/2 csomag
élesztő (vagy 1 csomag szárított élesztő)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a friss élesztőt vagy szárított élesztőt, a sót, a natúr joghurtot, végül elkezdjük hozzáönteni a vizet.
  2. Tészta állagúra dolgozzuk. Ha a tészta túlságosan ragad, akkor adhatunk hozzá még vizet. Lefedjük, meleg helyen legalább egy órát kelesztjük – ezidő alatt kétszeresére kel.
  3. A megkelt tésztát kisebb adagokra szedjük. Ezekből az adagokból formázzuk meg a kis cipókat, majd a cipókból a lepénykéket.
  4. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  5. Reszelt sajttal, ketchuppal, tejföllel, majonézzel, vagy bármi más feltéttel tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása