TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Túrós-csokoládés kuglóf
Túrós-csokoládés kuglóf
Recept Túrós-csokoládés kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.3.2020

Túrós-csokoládés kuglóf

Mondhatnánk, hogy ahány ház, annyi szokás. Valaki a márványos kuglófra esküszik, más a csokoládésra, akadnak olyanok is, akik a pudinggal töltöttre esküsznek, én pedig erre a túrós-csokoládésra. Az állaga puha, szaftos és lágy. A csokoládé kellemesen keveredik a túrós tésztával, így kinézetre és ízre is tökéletes. A hozzávalókat pedig csak eldolgozzuk, formába töltjük és készre sütjük. Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
125 g
vaj
200 g
rétesliszt
100 g
finomliszt
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
rum
250 g
túró
50 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat, ezzel is eldolgozzuk, majd belekeverjük a rumot és a túrót.
  2. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert liszt, beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Bégül hozzáadjuk az apróra tört vagy lereszelt csokoládét.
  3. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  4. 160 fokon kb. 35 perig sütjük, de érdemes tűtesztet végezni. Jó étvágyat!%
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása