TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Bortésztás sütemény almával
Bortésztás sütemény almával
Recept Bortésztás sütemény almával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.4.2020

Bortésztás sütemény almával

Különleges, finom almás sütemény, amit biztos mindenki megkedvel. Igen, boros tésztából készült, méghozzá fehérborosból. Én szárazbort választottam, mert szerintem a tészta a cukortól kellően édes. Az alma elsősorban a tésztájába került, de a tetejére kerülő krémbe is került. A díszítés már rajtunk múlik, ez lehet egy szem szőlő, de bármilyen más gyümölccsel is fantasztikus. Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
rétesliszt
100 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
100 g
vaj
3 db
tojás
140 ml
tej
200 ml
fehérbor
600 g
alma

Öntet:

200 g
alma
120 ml
víz
2 kv. kanál
kukoricakeményítő
60 g
porcukor
200 g
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, a tejet és a bort. Eldolgozzuk.
  2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a tésztához.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kihűtjük.
  4. Az öntethez az almát meghámozzuk és lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vízzel felöntjük és forrástól számított 15 percig főzzük. Hozzáadjuk egy kevés vízben elkevert keményítőt, kb. egy percig ezzel is főzzük, majd levesszük a lángról. Elkeverjük a tejföllel és ráöntjük a tésztára. Ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása