TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Lekváros-túrós szelet édes morzsával
Lekváros-túrós szelet édes morzsával
Recept Lekváros-túrós szelet édes morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.4.2020

Lekváros-túrós szelet édes morzsával

A lekváros-túrós szelet édes morzsával az a típusú sütemény, amiből egy morzsa sem marad, annyira finom. Már a kelt tészta is tökéletes elképzelés, nem beszélve a lágy túrós krémről, a tészta és túrós krém közt megbújó szilvalekvárról, na meg az édes morzsáról. Hogy még finomabb legyen, közvetlen a készre sülés után, amíg még forró, rummal elkevert olvasztott vajjal locsoltam meg. Tökéletes! Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

480 g
finomliszt
100 g
vaj
3 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
1/4 kv. kanál
100 ml
tej
30 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja

Élesztő feluttatásához:

42 g
élesztő
130 ml
langyos tej
20 g
porcukor
20 g
finomliszt

Túrós töltelék:

500 g
túró
2 csomag
vaníliacukor
60 g
porcukor
3 db
tojássárga
20 g vanília
ízű pudingpor
1 db citrom
reszelt héja

Morzsa:

120 g
vaj
120 g
finomliszt
80 g
porcukor

Kell még:

50 g
vaj
20 ml
rum
szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és a porcukrot, elkeverjük és megvárjuk, amíg felfut.
  2. Közben elkészítjük a túrós tölteléket és a morzsát. A túrós töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, az édes morzsánál ugyanígy járunk el.
  3. A tésztához a lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojássárgát, a sót, citrom héját, tejet és cukrot, a felfuttatott élesztőt, majd sima állagú tésztát gyúrunk. Az elkészített tésztát lefedjük és egy órát kelesztjük.
  4. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (42x30 cm) és beletesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megkenjük a lekvárral, rákenjük a túrós tölteléket, erre szórjuk rá az édes morzsát. Még további 20 percig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután rögtön meglocsoljuk a rummal elkevert felolvasztott vajjal. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása