TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kókuszos-kefires kocka
Kókuszos-kefires kocka
Recept Kókuszos-kefires kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.4.2020

Kókuszos-kefires kocka

A kókuszos-kefires kocka szépsége az egyszerűségében rejlik. Nincs más teendőnk, mint a száraz és nedves hozzávalókat egyesíteni, készre sütni, majd a végén meglocsolni a finom öntettel. A tetejéről nem hiányozhat a jól bevált kókuszreszelék, és már fogyasztható is. Lágy, fenséges, minden alkalomhoz tökéltesen illik. Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

340 g
rétesliszt
180 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
80 g
kókuszreszelék
500 ml
kefir
2 db
tojás
8 ev. kanál
olaj
kókuszreszelék szóráshoz

Öntet:

160 g
olvasztott vaj
2 ev. kanál
víz
4 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
kakaó
200 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Tésztává keverjük, majd a tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt, 35x24 cm-es tepsibe öntjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a sütőből és egy fakanál végével lyukakat nyomkodunk a tésztába, egymástól kb. 5 cm távolságra. Arra ügyeljünk, hogy a tésztát ne nyomjuk át teljesen!
  4. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, majd ezzel locsoljuk meg a tésztát. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása