TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Mogyorós tornádó tejfölös tésztából
Mogyorós tornádó tejfölös tésztából
Recept Mogyorós tornádó tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.4.2020

Mogyorós tornádó tejfölös tésztából

Ez a finom, mogyorós tekercs vagy tornádó igazi különlegesség. A tejfölös tészta és mogyoró tökéletes együttest alkot, amivel mindenkit le tudunk venni a lábáról. A receptet nem kell túlgondolni: a tészta gyorsan elkészül, a töltelék sem nagy feladat, a tekercseket ügyesen fel lehet tekerni, a többi pedig gyerekjáték. Jó étvágyat! Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
finomliszt
4 g
szódabikarbóna
1/4 kv. kanál
200 g
vaj
200 g
tejföl

Töltelék:

170 g
finomliszt
150 g
kristálycukor
50 g
vaj
1 db
tojás tésztához
50 g
mogyoró

Szükségünk lesz még:

1 db
tojássárga kenéshez
mogyoró szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a kockára vágott puha vajat és a tejfölt.
  2. Sima állagú tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és fél órára hűtőszekrénybe teszünk. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgát elkeverjük a liszttel, cukorral, vajjal és apróra tört mogyoróval.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk és megkenjük a tojásfehérjével. Rászórjuk a tölteléket és felcsavarjuk.
  4. A tekercs tetején villával mintázatot formázhatunk.
  5. Éles késsel felvágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük, ízlés szerint apróra tört mogyoróval megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása