TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Répatorta mascarpone krémmel
Répatorta mascarpone krémmel
Recept Répatorta mascarpone krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.4.2020

Répatorta mascarpone krémmel

A mostani helyzet sajnos senkinek sem tesz jót. Én próbálom főzéssel és sütéssel is mulatni az időt, és a családot meglepni jobbnál jobb finomságokkal. Próbálok kicsit változtatni, kísérletezni, és ennek az eredménye ez a csodás répatorta. A mostani nem tortaformában, hanem tepsiben sült, a krém pedig lágy mascarpone alappal készült. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml)

1,5 bögre
nádcukor
4 db
tojás
1 bögre
olaj
2 bögre
rétesliszt
2 kv. kanál
szódabikarbóna
1 csomag
sütőpor
csipet só
1 kv. kanál
őrölt fahéj
4 bögre
reszelt répa
1 bögre
apróra vágott dió

Krém:

125 g
vaj
250 g
mascarpone
1 bögre
porcukor
1 db
citrom leve és reszelt héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a stüporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet, a fahéjat, a diót és a reszelt répát. Jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A kapott tésztát kivajazott és lisztel beszórt tepsire tesszük, elegyengetjük.
  3. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  4. A krém hozzávalóit krémesre dolgozzuk, majd 2/3 részét rákenjük az egyik tésztalapra. A krém nélküli tésztalappal lefedjük, majd a tetejére rávisszük a maradék krémet.
  5. Apróra vágott dióval megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása