TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Finom, puha kalács
Finom, puha kalács
Recept Finom, puha kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.4.2020

Finom, puha kalács

Úgy gondoltam, hogy kis időt spórolok magamnak és a kalács tésztáját kenyérsütő gép segítségével állítottam össze. Más dolgom nem maradt, mint az így elkészített tésztát kivenni, kelni hagyni, majd megsütni. A foszlós, puha kalácsot akár a kenyérsütőben is meg lehet sütni, de én inkább a jól bevált sütőformáimat használtam. Szerző: Karambola

75 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
750 g
rétesliszt
1 kocka
élesztő
2,5 ev. kanál
kristálycukor
csipet só
1 db
nagyobb tojás
450 ml
langyos tej
60 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kenyérsütővel készítettem el a tésztát, így más dolgom nem volt, mint a hozzávalókat a tartályba tenni és bekapcsolni a gépet.
  2. Az elkészült tésztát kivettem a formából, lefedtem és meleg helyen 40 percig kelesztettem.
  3. A megkelt tésztát kér részre osztottam és mindkét tésztaadagot kivajazott és liszttel beszórt sütőformába tettem (30 cm hosszú, 11 cm széles, magas falú).
  4. A tésztát a sütőformában még 30 percig kelesztettem.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, ezután a hőfokot 180 fokra csökkentettem, majd 30 percig sütöttem.
  6. A kalácsokat kivettem a sütőformából, sima tepsire tettem, és 10 percig tovább sütöttem, majd kihűtöttem.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása