TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Édes fánk kelesztés nélkül
Édes fánk kelesztés nélkül
Recept Édes fánk kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.4.2020

Édes fánk kelesztés nélkül

Ez az édes, joghurtos tésztából készült fánk az egyik nagy kedvencem. A tésztáját nagyon gyorsan össze lehet állítani, és még csak keleszteni sem kell. A formázáshoz két kanalat használok, és az sem baj, ha a fánkok nem egyformák. Sőt, minél rusztikusabb, annál jobb. A kiszaggatott, megformázott tésztát szokás szerint bő, forró olajban készre kell sütni, és már csak a porcukor hiányzik. Szerző: Triniti.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
180-200 ml
natúr joghurt
2 db
tojássárga
30 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
porcukor
csipet só
porcukor szóráshoz
olej sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot, vaníliacukrot, tojássárgát, joghurtot és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, ízlés szerint egy marék mazsolát is adhatunk hozzá, vagy narancs reszelt héját.
  2. A tésztát letakarjuk és kb. negyedórát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, olajat hevítünk. Két evőkanalt is előkészítünk. Az egyiket olajba mártjuk, ezzel szaggatjuk ki a tésztát, majd a másik kanál segítségével megformázzuk a fánkokat.
  4. A megformázott tésztaadagok mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  5. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása