TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel
Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel
Recept Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.4.2020

Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel

Ezzel a süteménnyel nem lehet mellényúlni. Ha a mézes tésztalapok sikeresen elkészültek, akkor már gyerekjáték a befejezés. A mézes szelethez már csak pudingos krém, karamellás sűrített tej és csokiöntet hiányzik. A négy tökéletes tésztalap, a kétféle krém és a csokoládé adja a tökéletes édességet. Ideális esetben a süteményt egy éjszakát pihentetjük, és már csak az marad hátra, hogy megegyük. Szerző: Triniti

65 perc
Elkészítés
32 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
finomliszt
200 g
porcukor
2 ev. kanál
rum
2 db
tojás
2 db
tojássárga
2 kv. kanál
szódabikarbóna
2 ev. kanál
méz
100 g puha
vaj

Krém:

1 l
tej
250 g
vaj
2 ev. kanál
finomliszt
3 db
tojássárga
150 g
kristálycukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
2-3 ev. kanál
rum
300 g
karamellás sűrített tej

Öntet:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a mézes lapokat készítjük el. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, átszitáljuk, majd a nedves hozzávalókkal együtt tészta állagúra gyúrjuk. Félretesszük és fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (32x40 cm), majd egyenként a tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. Hogy a tészta ne tapadjon oda a tepsihez, sütőpapírral fedjük le a tepsi hátát és erre tesszük rá a tésztát.
  3. Miután megsült, rögtön levesszük a tepsiről (a sütőpapírral együtt) és kihűtjük.
  4. Miután a mézes lapok elkészültek, hozzálátunk a krémhez: a tejhez hozzáadjuk a cukrot, a finomlisztet, a pudingport és a tojássárgát. Jó alaposan eldolgozzuk, majd sűrű pudingot főzünk. A pudingot langyosra hűtjük. A vajat a rummal alaposan eldolgozzuk, kis adagokban pedig hozzákeverjük a pudinghoz.
  5. Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, erre tesszük rá a második tésztalapot. A második tésztalapot megkenjük a karamellás sűrített tejjel, lefedjük a harmadik tésztalappal, rákenjük a maradék pudingot, majd lefedjük a negyedig tésztalappal. Tetejét csokiöntettel meglocsoljuk, elegyengetjük.
  6. A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni. Ezalatt a tésztalapok is szépen megpuhulnak, az ízek pedig összeérnek.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása