TopReceptek.hu Tészták Kelt tészta Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel
Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel
Recept Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.4.2020

Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel

A réteges tésztából készült kiflik egyik nagyon nagy előnye, hogy szinte bármilyen töltelékkel elkészíthető. A lágy, vajjal „összetapasztott”, kelt tésztából készült tésztalapok nagyon finomak, és ha sós változatot szeretnénk, akkor a vajhoz akár fokhagymát és zöldfűszert is keverhetünk. Most édes túrós tölteléket használtam. Szerző: Triniti

65 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 200 ml

1 bögre
langyos víz
1 bögre
langyos tej
1 csomag
szárított élesztő
1 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
1 db
tojásfehérje
1/2 bögre
olaj
6 bögre
búzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

150 g
puha vaj
200 g
túró + ízlés szerint porcukor
tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalót tésztává dolgozzuk.
  2. Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. Amikor már a duplájára kelt, lisztes felületre tesszük, majd kisebb adagokat szaggatunk ki belőle. A kis adagokat kör alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra.
  3. A vékony tésztalapot puha vajjal megkenjük, majd lefedjük egy másik tésztalappal. Ezt is megkenjük a vajjal, majd lefedjük a tésztalappal. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az egész nagy adag tésztát ilyen módon fel nem dolgoztuk.
  4. Az így előkészített tésztát cikkekre vágjuk. A szélesebb végére rátesszük a túrós-porcukros tölteléket, majd felcsavarjuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása