TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Édes fahéjas falatok égetett tésztából
Édes fahéjas falatok égetett tésztából
Recept Édes fahéjas falatok égetett tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.4.2020

Édes fahéjas falatok égetett tésztából

A sütemény nagyon egyszerűnek tűnik, és nincs mit tagadni, az is. Cserébe pedig fantasztikusan finom! Imádom, ahogy a cukros fahéj átjárja az egész tésztát. Ideális délutáni kávéhoz, reggeli kakaóhoz, mindenki megtalálja, mihez fogyasztja legszívesebben. Ha fokozni szeretnénk az élvezeteket, akkor az égetett tésztára még a sütés előtt akár vaníliapudingot is kenhetünk, vagy mogyoróval is megszórhatjuk. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
vaj
200 ml
víz
csipet só
130 g
finomliszt
3 db
tojás
2 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és a vizet. Kis lángon elkezdjük melegíteni, majd amikor már felforrt, hozzászórjuk a lisztet.
  2. Addig kevergetjük, amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához.
  3. A tésztát levesszük a lángról és kihűtjük.
  4. A kihűlt tésztába egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A végén lágy, sima tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsi aljára kenünk. Nagy tepsit használtam, a tészta pedig kb. 0.5 cm vastag volt.
  5. A tetejére rászórjuk a fahéjjal elkevert cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása