TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy diós szelet tönkölybúzából, joghurtos-csokis öntettel
Lágy diós szelet tönkölybúzából, joghurtos-csokis öntettel
Recept Lágy diós szelet tönkölybúzából, joghurtos-csokis öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.4.2020

Lágy diós szelet tönkölybúzából, joghurtos-csokis öntettel

A diós-répás sütemények zseniálisak! Ha kellő odafigyeléssel vannak fűszerezve, akkor megunhatatlanok és letehetetlenek! Ráadásul ez a lágy diós-répás szelet tönkölybúzából készült, a krém pedig fehér csokoládé, kevés olaj és natúr joghurt keveréke. A tetejére még kókuszreszeléket is szórtam ettől pedig még finomabb és még illatosabb lett a sütemény. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 300 ml):

2 bögre
tönkölybúzaliszt
1 bögre
nádcukor
1/2 bögre
dióbél
1/2 bögre
olaj
1/2 bögre
tej
3 db
tojás
3 db
nagyobb sárgarépa
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
méz
1 kv. kanál
fahéj
csipet szerecsendió

Öntet:

250 ml
natr joghurt
100 g
fehér csokoládé
50 g
vaj
kókuszreszelék díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a mézet, a csipet szerecsendiót, a fahéjat, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd felváltva a tejet és az olajat is hozzákeverjük.
  2. Ezután dolgozzuk a tésztához a reszelt sárgarépát,
  3. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon 35 percig sütjük.
  4. A csokoládét a vajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a joghurtot.
  5. A csokis krémet rákenjük a tészta tetejére, elegyengetjük, tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megdermedt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása