TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Lekváros bukta
Lekváros bukta
Recept Lekváros bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.5.2020

Lekváros bukta

A jó kis szilvalekváros buktának nincs párja! Gyerekként is imádtam, de felnőttfejjel sem mondok nemet ennek a finomságnak. Számomra a bukta az az étel, amin nem kell újítani. Klasszikus kelt tészta, jó házi lekvár, pihentetés a tepsiben, majd készre sütni, a tetejére, ha kérik, porcukor. Ennyiből áll a fáma, a végeredmény pedig tökéletes!

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

700 g
finomliszt
40 g
friss élesztő
350 ml
tej
40 g
vaj vagy margarin
50 g
kristálycukor
1 kv. kanál
1 db
tojás
1 db
citrom héja

Szükségünk lesz még:

fahéj
lekvár
1 db
tojássárga
1 ev. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a 24 x 36 cm-es tepsit, az alját pedig vajjal kikenjük.
  2. 150 ml langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
  3. A tészta többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, egy órát meleg helyen kelesztjük.
  4. Miután a tészta szépen megkelt, lisztes felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Felszeleteljük (3x4, azaz 12 négyzetre). A kis tésztalapok közepére tesszük a fahéjjal elkevert lekvárt.
  5. A tölteléket becsomagoljuk, tepsibe tesszük és további 20 percig kelesztjük.
  6. Tejjel felvert tojássárgával megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása