TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Mézes krémes, kicsit másképp
Mézes krémes, kicsit másképp
Recept Mézes krémes, kicsit másképp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.5.2020

Mézes krémes, kicsit másképp

Ez a mézes krémes tökéletes! Nagyon sokban eltér a klasszikustól, de a családnak így jön be, és ez az elnevezés maradt meg a köztudatban. Az alsó és felső tészta mézes tésztából készül és korong alakú, amire lágy vaníliapudingos krém és tejszínhab került. Az összeállított krémes tetejét még porcukorral szórtam meg, és már kész is a tálalásra és fogyasztásra. Szerző: Mineralka

Alapanyagok

Tészta:

480 g
búzafinomliszt
190 g
porcukor
90 g
vaj
60 g
méz
2 db
tojás
2 db
tojássárga
1,25 g
szódabikarbóna

Krém:

8 dcl
tej
2 db
vanília ízű pudingpor
1 db
tojássárga
150 g
kristálycukor
200 g
vaj (szobahős)

Szükségünk lesz még:

500 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló
ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a korongokat. A korongokat kivajazott tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. A tejből, pudingporból, cukorból és tojássárgából sűrű pudingot főzünk. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a krémesre vert vajat
  4. A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. A pudingos krémet süteményes zsákba tesszük és rátöltjük a korongok felére. Erre kerül rá a tejszínhab (szintén süteményes zsák segítségével), lefedjük őket az üresen maradt tésztalappal. A tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása