TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül
Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül
Recept Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.5.2020

Piskótás-krémes hűs szelet sütés nélkül

Fel kell készülni a forró nyárra, ezért fokozatosan szedem elő azokat az édességeket, amiket jó hidegen érdemes fogyasztani. A piskótás-krémes hűs szeletet akár fagyasztóba is tehetjük, és szinte egy hűs, piskótás-krémes-gyümölcsös „jégkrémet” kapunk. A gyümölcsös réteghez fagyasztott epret használtam. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

30 db
babapiskóta
300 ml
tej

Krém:

400 ml
habtejszín
50 g
mascarpone
500 g
lágy túró
140 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
1/2 db
citrom
1 csomag
habfixáló

Gyümölcsös réteg:

750 g
fagyasztott eper
80 g
porcukor
55 g
kukoricakeményítő

Díszítéshez:

fehér csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a magas falú, 30x40 cm-es tepsit. A tepsi alját kibéleljük a tejbe áztatott piskótával.
  2. A habtejszínt a habfixálóval és cukorral kemény habbá verjük. A mascarpone-t, túrót, vaníliacukrot szintén eldolgozzuk, majd a habtejszínnel elkeverjük. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  3. A fagyasztott epret kiolvasztjuk, pépessé dolgozzuk. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor már felengedett és elkeveredett a. cukorral, elkeverjük a keményítővel, sűrű kását főzünk. A kását rákanalazzuk a krém tetejére, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Reszelt csokoládéval díszítjük. Fagyasztóba tesszük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása