TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Karamellkrémes piskóta vajas keksszel
Karamellkrémes piskóta vajas keksszel
Recept Karamellkrémes piskóta vajas keksszel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2020

Karamellkrémes piskóta vajas keksszel

A karamellkrémes piskóta már első ránézésre is gyönyörűség. Az íze pedig... leírhatatlan! Imádom a karamellás krémet, a puha piskótát, a vajas keksz a tetején pedig egy új textúrát is visz az egész édességbe. A tetejére már csak egy kevés tejszínhab kell, ízlés szerint pár szem gyümölcs. Kávéhoz, teához, kakaóhoz, egy bögre hideg tejhez is ideális! Szező: Lacusin

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

6 db
tojás
200 g
kristálycukor
6 ev. kanál
olaj
200 g
rétesliszt
½ kv. kanál
sütőpor

Krém:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv (kb. 400 f)
250 g
mascarpone

Befejezéshez:

Téglalap alakú vajas keksz
250 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény elkezdjük habbá verni, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Addig dolgozunk, amíg fényes habot nem kapunk. A tojássárgát szintén habosre verjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a hozzávalókat óvatosan tésztává egyesítjük.
  2. A tésztát kb. 35x40 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 20-25 perc, sütőtől függően. Érdemes tűtesztet végezni!
  3. Amíg a tészta sül, majd hűl, elkészítjük a krémet. A karamellás sűrített tejet és a mascarponét simára keverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a hideg karamellás krémmel. Egy réteg vajas kekszet pakolunk a krém tetejére. Az egész süteményt hátszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálalás előtt pedig tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása