TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy, lekváros-krémes piskótaszelet csokiöntettel
Lágy, lekváros-krémes piskótaszelet csokiöntettel
Recept Lágy, lekváros-krémes piskótaszelet csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.5.2020

Lágy, lekváros-krémes piskótaszelet csokiöntettel

Szerintem nincs ünnep krémes sütemény nélkül. Mindig élveztem a nagy családi összejöveteleket, esküvőket, szülinapokat, amikor hatalmas tálcán tálalták a finomabbnál finomabb, helyi cukrászoktól rendelt „kilós” süteményeket. Ezek közül is az egyik legnagyobb kedvencem a lágy lekváros-krémes piskótaszelet, jó sok csokiöntettel. A krém és lekvár két piskótalap közt húzódik meg, amit ráadásul még rumos sziruppal is feldobtam. Szerző: Marta

50 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

3 db
tojássárga
3 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
200 ml
tej
250 g
vaj

Szirup:

100 g
kristálycukor
150 ml
víz
100 ml
rum

Szükségünk lesz még:

200 g
csokoládé
180 g
vaj
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból két piskótalapot sütöttem: Négy tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztottam. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, egyenként beledolgoztam a tojássárgát, majd a négy kanál cukrot, négy kanál lisztet és a fél csomag sütőport. A tésztát kb. 30x40 cm-s tepsibe öntöttem, amit előtte sütőpapírral kibéleltem, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöttem. A másik tésztalapot ugyanígy készítjük el.
  2. A vízből és cukorból szirupot főztem, majd hozzáadtam a rumot.
  3. Egy kevés olvasztott csokoládéval megkentem az egyik tésztalapot. Miután a csokoládé megkötött, a tésztalapot átfordítottam és megkentem a lekvárral. Rátettem a másik piskótalapot, majd a piskótalapot meglocsoltam a finom sziruppal.
  4. A krémhez sűrű pudingot főztem (pudingpor, tej). A tojássárgát a porcukorral gőzfürdő felett habosra vertem és ezt is hozzáadtam a forró pudinghoz. Amikor kihűlt, elkevertem a puha vajjal.
  5. A krémet kihűtjük és rákenjük a szirupos piskótalapra.
  6. Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztottam. A csokiöntetet ráöntöttem a sütemény tetejére, majd miután a csoki megkötött, felszeleteltem, tálaltam.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása