TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Pudingkrémmel töltött kelt koszorú, eperrel
Pudingkrémmel töltött kelt koszorú, eperrel
Recept Pudingkrémmel töltött kelt koszorú, eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.5.2020

Pudingkrémmel töltött kelt koszorú, eperrel

A pudingkrémmel töltött kelt koszorúk minden egyes ünnep alkalmával megállják a helyüket! És mivel eperrel is töltöm, még finomabb, még ellenállhatatlanabb! Hogy mi kell hozzá? Nagy adag kelt tészta, egy kis ügyesség és türelem, jó kis sűrű vaníliapudgos krém, és egy kevés pürésített eper. Ezekből áll össze ez a finomság, a tetején még egy kis porcukorral. Szerző: Petra

105 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 ml
tej
200 ml
olaj
6 db
tojássárga
800 g
finomliszt
20 ev. kanál
kristálycukor
csipet só
40 g
élesztő

Krém:

6 csomag
vanília ízű pudingpor
1,5 l
tej
6 csomag
vaníliacukor
21 ev. kanál
kristálycukor
360 g
vaj

Szükségünk lesz még:

tojás kenéshez
porcukor szóráshoz
eper töltéshez, díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, sima állagú tésztává dolgozzuk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, hanem egész egyszerűen rámorzsoljuk a többi hozzávalóra.
  2. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük. Miután megkelt a tészta, kb. 10-12 kisebb adagra osztjuk. Mindegyik tésztaadagból golyót formázunk, majd minden egyes kis golyót kb. 1 cm átmérőjű, 25 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert félbe hajtjuk, majd a két tésztacsíkot egymás köré fonjuk.
  3. Az így kapott kis tésztafonatokat sütőpapírral kibélel tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük. Sütés előtt felvert tojással megkenjük.
  4. A megsült koszorúkat félbe vágjuk és megtöltjük a pudingos krémmel.
  5. A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingba kis dagokban beledolgozzuk a vajat. A krémet süteményes zsákba töltjük, és ez töltjük meg a koszorúkat.
  6. A vaníliás krémre eperpürét tettem még, de akár szeletelt epret, vagy más gyümölcsöt is használhatunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása