TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokis-habos kocka
Csokis-habos kocka
Recept Csokis-habos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.6.2020

Csokis-habos kocka

A kávé, csokoládé és tejszínhab az, ami elsőre eszembe jut a csokis-habos kockáról. Csak bele kell harapni és az ízek magával ragadnak. A puha tészta, a tésztára locsolt finom kávé, a tetején a csokis-kávés tejszínhabbal mesés! Igazi bűnös élvezet! A legnagyobb problémám vele, hogy egy kockánál nem tudok megállni. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
vaj
150 g
kristálycukor
4 db
tojás
30 g
kakaó
200 g
rétesliszt
250 ml
tej
1 csomag
sütőpor

Krém:

200 ml
habtejszín
200 g
tejcsokoládé
2 kv. kanál
instant kávé

Tetejére:

150 ml
erős kávé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a krémet készítjük el. A habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Hozzáadjuk az instant kávét, ezzel is eldolgozzuk. Kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy akár egy éjszakára).
  2. A puha, szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, majd a többi hozzávaló is a tésztába kerül. Kézi robotgéppel dolgoztam.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a kávéval.
  4. A csokoládés habtejszínt habbá verjük, rákenjük a tészta tetejére, majd ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása