TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Kevert szelet eperrel
Kevert szelet eperrel
Recept Kevert szelet eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.6.2020

Kevert szelet eperrel

Hmmm, a jó kis eper! Kilószámra tudnám enni, reggeltől estig! De azért a süteményekben sem vetem meg! Szerintem az egyik legegyszerűbb megoldás a kevert szelet, lágy kevert tésztából, a tetején jó sok eperrel. Én a nagyobb epret feldarabolom és úgy szórom a tésztára. A megsült finomság tetejét porcukorral elkevert vaníliacukorral szórom meg. Szerző: jaja

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
280 g
natúr krémsajt
200 g
kristálycukor
230 g
búzafinomliszt
120 g
vaj
2 db
tojás
60 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor
eper vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha vajat a krémsajttal cukorral és vaníliacukorral alaposan eldolgozzuk – kézi robotgépet használtam. Egyenként hozzáadjuk a tojást, minden tojás után jó alaposan elkeverjük. Ezután kerül bele a tej, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Elegyengetjük, a tetejére kerül a gyümölcs.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a tetejét porcukor és vaníliacukor keverékévem megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása