TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával
Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával
Recept Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.6.2020

Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával

Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. A lencsefőzelék nekem ilyen: imádom minden változatban! Nekem ez a verzió vált be a legjobban, a tetején természetesen a pirított kolbászkarikával és lágy sárgájú tükörtojással. Egy-két szelet, puha, lágy kenyér teszi a végén tökéletessé a kompozíciót. ízlések és pofonok... Szerző: Karambola

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
lencse
3 db
babérlevél
szükség szerint víz
ízlés szerint só és bors
2 db
kisebb burgonya
csipet édes őrölt pirospaprika
200 ml
főzőtejszín
200 ml
tejföl
2 ev. kanál
búzafinomliszt
ízlés szerint ecet

Feltét:

tükörtojás
kolbászkarika pirítva
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap átmossuk, majd edénybe tesszük, vízzel felöntjük és elkezdjük főzni a babérlevéllel.
  2. Hozzáadjuk a burgonyát, amit előtte kockára vágtunk, sózzuk és borsozzuk, pirospaprikával is ízesítjük. Addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
  3. A tejfölt és főzőtejszínt elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük a lencsét.
  4. Ha a főzelék híg, akkor egy kevés tejben lisztet keverünk el, és ezzel sűrítjük tovább.
  5. Megkóstoljuk, sózhatjuk, borsozhatjuk, ecettel ízesíthetjük, vagy akár mustárral is. Pirított kolbászkarikával és tükörtojással tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása