TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sajtos cukkinigolyó
Sajtos cukkinigolyó
Recept Sajtos cukkinigolyó
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.6.2020

Sajtos cukkinigolyó

A nyár kedvenc gyümölcse az eper, kedvenc zöldsége pedig a cukkini. Mármint nálunk. A cukkini hálás zöldség, mert aránylag semleges ízének köszönhetően még akár édességekben is megállja helyét. Persze most inkább a sós változatra koncentrálok, pl. erre a jó kis cukkinis sült folyóra, sajttal felturbózva, bepanírozva, aranyszínűre sütve. Egy nagy adag burgonyapürével tökéletes! Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb. 300 g
cukkini
100 g
reszelt sajt
1 db
tojás
4 ev. kanál
zsemlemorzsa
3 ev. kanál
búzafinomliszt
1 kv. kanál
1/2 kv. kanál
őrölt feketebors
3 gerezd
zúzott fokhagyma

Panír:

tojás
zsemlemorzsa
finomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk és héjával együtt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit sózzuk, pár percet pihentetjük, majd a felesleges nedvet jó alaposan kinyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, tojást, lisztet, zsemlemorzsát, sózzuk és borsozzuk, eldolgozzuk. Ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá zsemlemorzsát – a lényeg, hogy lágy, mégis formázható masszát kapjunk.
  3. Kis golyókat formázunk, esetleg korongokat vagy fasírtokat, ki mit szeret. A cukkinis kis adagokat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A felesleges olajat lecsepegtetjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása