TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Vaníliakrémes-gyümölcsös pite
Vaníliakrémes-gyümölcsös pite
Recept Vaníliakrémes-gyümölcsös pite
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.6.2020

Vaníliakrémes-gyümölcsös pite

Aki szereti a gyümölcsöt, az biztosan nem fogja megvetni a vaníliakrémes-gyümölcsös pitét! Nem is csoda, mert ez a pite sok-sok gyümölcsöt tartalmaz, és az ellenállhatatlan vaníliás-tejszínes krémet! Ezek így együtt alkotják ezt a finomságot, amire ránézni is öröm. Az íze pedig fenséges! Szerencsére a gyümölcsöt is kedvünkre tudjuk kombinálni! Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
rétesliszt
70 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 db
tojás
120 g
margarin vagy vaj
csipet só

Töltelék:

250 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
60 g
porcukor
2 db
tojás
70 ml
habtejszín

Szükségünk lesz még:

150 g
kisebb gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, szeder)
100 g
alma
szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk, fél órát pihentetjük. A pihentetést követően a tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt, 26 cm átmérőjű piteforma aljára tesszük. A tészta a piteforma oldalára is jusson! A felesleges. tésztát, ami a piteforma széléről lelóg, levágjuk.
  2. A tésztát megkenjük a lekvárral. A tejből, pudingporból, és porcukorból pudingot főzünk, majd amíg még forró, belekeverjük a tojással elkevert tejszínt. Kihűtjük. A kapott krémet beletesszük a piteformába.
  3. A pudingra szórjuk rá a kisebb gyümölcsök keverékét és a szeletelt almát.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása