TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kakaós keksz vaníliás-diós krémmel
Kakaós keksz vaníliás-diós krémmel
Recept Kakaós keksz vaníliás-diós krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.6.2020

Kakaós keksz vaníliás-diós krémmel

A kakaós keksz önmagában is nagy élmény teához vagy kávéhoz, de ha ezzel a csodás vaníliás diós-krémmel van töltve, akkor maga a Mennyország. Imádom, ahogy a ropogós keksz és a krém keveredik, főleg a ropogós diódarabokkal a keksz tetején! Minden egyes morzsája élvezet, és ami a legjobb, hogy a formákkal is játszani lehet sütés előtt. Szerző: Romca

75 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

280 g
finomliszt
180 g5vaj vagy margarin
70 g
porcukor
2-3 ev. kanál
langyos tej
1 db
tojássárga
20 g
kakaó
3 késhegynyi
keményítő

Krém:

500 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
5 ev. kanál
nádcukor
100 g
darált dió
125 g
vaj
pár csepp vanília aroma
3 ev. kanál
rum

Díszítéshez:

csokiöntet
aprított dió vagy mogyoró
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A hideg tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, kivágjuk a kívánt formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180-190 fokra előmelegített sütőben, a tészta vastagsáságnak függvényében 8-10 percig sütjük.
  3. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, hozzáadjuk a vajat, a rumot, az aromát és krémesre dolgozzuk, majd utolsó lépésben a diót is hozzáadjuk.
  4. A kekszek felét megkenjük a krémmel, lefedjük őket. A tetejére csokiöntetet csorgathatunk, aprított mogyoróval vagy dióval is megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása